0

Høydare från Sverige og Danmark og Amerika…

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

På hovedscenen i Telegrafbukta fyrte Daniel Norgren opp. Lange, lange og til dels noe ensformige riff fløy fra scenen. Stødig og traust med en eim av blues ble det først fart på sakene i siste låten.  Nesten enerverende, med en stemme som noe som kommer fra et landskap langt der innenfra, klarte svensken som har gjestet Bukta flere ganger , å gi oss den perfekte start på fredagen.

Foto: Robin Rist Kildal    Tekst: Elisabeth Klæbo Reitan

Så gikk vi til Paradisbukta hvor de danske tøffingene, jentene i  Baby in vain, skulle sjarmere oss langt vekk. Trommisen brukte et energiverk av krefter og hamret hardt og kontrollert så det eimet av cymbaler og trommestikkene glødet.  På bass og sang var det ikke desto  mindre trøkk. Det ser snilt men det freser. Og så smiler de – før det braker løs igjen. Dette er betongtung rock med litt skummel lyd. Anbefales!

Baby in vain på bukta 2015

Baby in vain på bukta 2015

Baby in vain på bukta 2015

Baby in vain på bukta 2015

Baby in vain på bukta 2015

Baby in vain på bukta 2015

Videre gikk turen tilbake til Telegrafbukta hvor The Growlers leverte god snill rockemusikk. Genren er ifølge Buktas hjemmesider, en sjanger  kalt Beach Goth som både er chill’ende  og litt småskitten. Chablis og pils, med andre ord.  De beskrives også som vanedannende, og det kan vi tro. For denne sounden, med fremtredende melodilinjer og en serpregen vokal (her hos Brooks Nielsen) er lett forførende. Stemmen er sånn på bristepunktet mannlig søt, og fyren virker som verdens snilleste. Og så låter det bra og lett å rocke til. Innholdet i tekstene varierer – fra festlåter til de dypere refleksjonene.  Muligens kveldens høydepunkt!

The Growlers på bukta 2015

The Growlers på bukta 2015

The Growlers på bukta 2015

The Growlers på bukta 2015

I Paradisbukta var det duket for noe stort, comeback og release. Dobbel ny-produsert vinyl å få kjøpe. –Vi snakker om Fru Pedersen. Med mannlige kjønnshormoner, voksen pondus, blomster i håret, nettingstrømper og et aldri så lite miniskjørt. Sounden var umiskjennelig røff. Her blandes det meste. ‘Mannen gikk i vea-skog’ og røffe rift foregikk samtidig. Dette må oppleves – og er altså tilbake. Dette er opprinnelig et band som startet i Trondheim i 1991 og regnes for å være et nord norsk band med stilcoctail som kjennemerke. De gir så det holder – og ganske langt bak i mengden av publikum, så vi vokalisten i The Growlers gjøre et lite studie i nord norsk rocke-samtidshistorie.

»Vent litt!», lød det fra scenen. Det var en av gitaristene i Fru Pedersen som ville ha en selfie med publikum før det var over.¨

Fru Pedersen på Bukta 2015

Fru Pedersen på Bukta 2015

Fru Pedersen på Bukta 2015

Fru Pedersen på Bukta 2015

Så bar det til Telegrafbukta. Egentlig var det Temples tur til å underholde, men de satt på Gardermoen med gitarene på hemmelig rundreise. Så da ble det Gøteborgerne i HYPNOS som fikk dra festen enda et hakk opp. De kledde den store scenen ypperlig. Melodiøst og om en kan si det, vakker, god gammeldags rock,  Ikke gamle gubber men godt rotfestet rock hvor både trommer, riff og vokal strekker seg tilstrekkelig ut av søndagsskolen til å bli spennende men lett tilgjengelig. Dette var en annen mulig høydare i kveld,

Hypnos på bukta 2015

Hypnos på bukta 2015

Hypnos på bukta 2015

Hypnos på bukta 2015

Late Great på bukta 2015

Late Great på bukta 2015

Late Great på bukta 2015

Late Great på bukta 2015

Og så kom Rival Sons. Oppgradert på plakaten siden sist de spilte bukta, og med mer materiale, rocket de seg entusiastisk gjennom et ganske fyldig sett.

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

Rival Sons på bukta 2015

Hva mer fra dagen? Ja, frisyrmoten er fantastisk. Det er hårfarging så lekker at det hører til en annen verden. Det er blant publikum og det er kjempelekkert. Grønnblå, Gul med brunt, Leppestift rødt. Hvitt. Grått. -Vi snakker ikke om ei tam stripe men folk som virkelig kan smykke seg med håret.Jeg vil også ha sånn hårfarge, altså!

20150717-DSC_2804

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.