0

Millionfisken 2015 dag 1 : Regn og rock.

20150702-DSC_2057

Atter en gang stilte vi opp på Millionfisken i Salangen, og vi gledet oss til kvelden og de påfølgende dagene på festivalområdet.

Millionfisken 2015 i Salangen, tekst: Hana Kekić / Foto: Robin Rist Kildal

Jeg var forberedt på regn. Så forberedt at jeg hadde pakket med meg min knallgule regnjakke, og min røde sydvest. Og ja, det regnet, det regnet, og det regnet. Tåken hadde lagt seg som et trolsk slør over Sagfjorden. Vakkert og stemningsfullt var det. Meteorologene hadde gitt OBS-varsel for området på grunn av de store nedbørsmengdene. Det stoppet likevel ikke oss, for vi er nordlendinger. I tillegg er vi mennesker i teorien relativt vanntette. Og med min gule regnfrakk og min røde sydvest var jeg klar for alt.

20150702-DSC_2068

Screenshot this

Screenshot this

Vi ankom festivalområdet litt etter at bandet Screenshot This.. gikk på scenen. Dette var en nytenkende booking av Millionfisken. Post-hardcorebandet fra Finnsnes er også vinnerne av årets Buktatalenter (Buktafestivalen). Denne bookingen kan sies å være noe annerledes enn det som Millionfisken tidligere har booket og til stor glede for meg som har et musikkhjerte som svever i en sfære hvor bandets sjanger også eksisterer. Screenshot This. gjorde så godt de kunne, og det var deilig å høre andre noter på Lundbrygga. Dessverre var det få publikummere, bortsett fra er par engasjerte sjeler, og man har ikke fasiten på hvorfor det ble slik. Det kan ha vært været, det kan ha vært at det var festivalens første dag. Det er heller ikke utenkelig at de som hadde møtt opp ikke lot seg engasjere av musikksjangeren guttene fra Finnsnes representerer. Lyden var dessverre heller ikke på topp og vi mener den ikke var tilpasset bandet. Det er virkelig synd, for guttene har et stort potensiale og var et friskt pust på programmet. Jeg skulle gjerne likt å sett de på scenen på fredagen, eller lørdagen for den saks skyld, og med mye bedre lyd. Jeg kunne heller ikke benekte at jeg helst skulle sett de på en helt annen scene, men det er likevel flott at Millionfisken valgte å prøve noe nytt, og jeg håper vi ser flere lignende bookinger i fremtiden.Mens jeg sto der mot slutten og irriterte meg smått over den dårlige lyden tenkte jeg at jeg var utrolig glad for mine relativt vannavvisende boots.

Mellom artistene har man muligheten til å ta hensyn til de primære behovene som alle vi mennesker har, deriblant jeg, og når det har regnet så mye og jeansen er så våt at du har vanskeligheter med å trekke den opp igjen, ja… da.

Millionfisken har vært utrolig smarte og fått satt opp et svært festivaltelt med mange sitteplasser og varmekanon på området, til glede for klissvåte festivalgjengere. Vi sier bare; (kanon)bra!

20150702-DSC_2060
Våt eller ei, det stoppet ikke kveldens klientell fra å storme ut av teltene og ut på brygga idet Ingvar Olsen, Idol-vinneren fra 2014, går på scenen. Her kom det flere kjente sanger, til stor glede for de som sto foran scenen.

Jeg og min kollega valgte å gå oss en tur på en av moloene og se på noen av båtene som sto til kai der, samt for å se scenen og Lundbrygga fra en annen vinkel i den stemningsfulle tåken. Til tross for at jeg var våt og småkald klarte jeg ikke å ignorere hvor utrolig vakkert det var.

20150702-DSC_2047

Top Coat gikk etterhvert på scenen og noen ekstra engasjerte sjeler tok seg en svingom på Lundbrygga, men de fleste holdt seg under tak. Jeg og min kollega avsluttet kvelden tidlig og var begge enige om at vi gledet oss enormt til neste dag, for det var nemlig meldt bedre vær, og det blir også mange, mange flere mennesker.

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.