0

Roskilde Festival starter tidligere

roskilde_ill2012

I 2015 åpner Roskilde Festival offisielt for musikken allerede om onsdagen og avslutter festen lørdag natt. Formålet er å skape et mer festlig og intens fellesskap for gjestene og et bedre utgangspunkt for å trekke de internasjonale artistene til Roskilde.


Roskilde Festival endrer nå på en svært lang tradisjon. Festivalen har gjennom fem tiår avsluttet på søndag, men i 2015 blir lørdag den siste dag på festivalplassen.

I år varte festivalen fra søndag til søndag – i 2015 heter det lørdag til lørdag. Selve festivalplassen åpner således allerede onsdag 1. juli, og på den måte flytter hele Roskilde Festival et døgn frem.

Målet er å kunne avslutte den ukelange festival med et brak, mens deltagerne er på topp og sammen i et intenst felleskap, og dermed skape en mer sammenhengende og fullendt opplevelse.

Samtidig åpner en flytning nye muligheter for å booke flere av de ønskede kunstnere til Roskilde Festival.

Festivalen skal slutte med et brak

Roskilde Festivals talskvinne, Christina Bilde, sier:

– ”Roskilde Festival skal fremover slutte med et kæmpe brag. Ved at gøre lørdagen til den sidste dag tror vi, at mange flere deltagere forbliver i fælleskabet på festivalpladsen til det allersidste frem for at rejse hjem. Søndagen har de seneste år været dagen, hvor mange forbereder sig på at drage hjem eller forlader pladsen. Så vi tror, at vores kernepublikum vil værdsætte en finale lørdag nat, hvor de kan feste sammen med samme høje energi og nysgerrighed som de andre dage.”

Flere bookingmessige fordeler

En annen årsak er at Roskilde Festival får en rekke fordeler i forhold til bookingprosessen når onsdagen blir en del av musikkprogrammet.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, sier:

– ”Vi har oplevet, vi må give afkald på nogle rigtig attraktive kunstnere, fordi mange af de store internationale festivaler typisk ligger i weekenderne og derfor har bud efter kunstnere på de samme tidspunkter. Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden.”

Roskilde Festival 2015: Lørdag 27. juni og lørdag 4. juli.

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.