0

The Rolling Stones til Roskilde Festival 2014

RollingStones

Ryktene har versert en stund og i dag kunne Roskildefestivalen endelig bekrefte at det The Rolling Stones skal spille hos dem denne sommeren. Dermed returnerer bandet til sin oransje scene.De gamle rockeheltene er nemlig de opprinnelige eierne til Roskildefestivalens ikoniske Orange Scene, som bandet brukte på sin europaturné i 1976.

– I årevis har vi drømt om muligheten til å gjenforene The Rolling Stones med Orange Scene på Roskilde Festival og vi er svært stolte over at vi har klart å få dem til å spille hos oss i år. The Rolling Stones har skrevet seg inn i musikkhistorien som en av tidenes mest ikoniske rockeband, og på 70-tallet utviklet den unike scenen som senere skulle bli vår Orange Scene, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig for Roskilde Festival.

Roskildefestivalen kjøpte den opprinnelige oransje scenen i England i 1978, og i løpet av de siste tiårene har den blitt et symbol på et av verdens mest prestisjefylte og respekterte festivalscener.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood er for tiden underveis med deres 14 On Fire-turné. Når rockeheltene legger turen innom Roskildefestivalen lover de et show tettpakket med klassikere som Gimme Shelter, Paint it Black, Jumpin’ Jack Flash, Tumbling Dice og It’s Only Rock ‘N’ Roll – samt noen overraskelser fra sin bugnende backkatalog.

– Vi har tidligere opplevd at rockelegender gir 110% når de først bestemmer seg for å spille på en festival og denne konserten blir intet unntak. Jeg tviler ikke et sekund på at The Rolling Stones på Roskilde Festival 2014 blir et spektakulært brak som vil gi gjenlyd i flere år framover, forteller Wahrén.

Med The Rolling Stones på plakaten er Roskildefestivalen nok et skritt nærmere sin endelige festivalprogram. Festivalens bookere jobber for øyeblikket på spreng for å fullføre programmet som vil romme ca. 160 band og artister fra alle musikalske verdenshjørner.

Programmet til den 44. Roskilde Festival offentliggjøres i sin helhet onsdag 2. april kl. 12:00.

Foreløpig er blant annet Arctic Monkeys, Damon Albarn, Outkast, Haim, Deerhunter, Major Lazer, Lykke Li og Rob Zombie bekreftet til Roskilde Festival 2014.

  • Se flere artister her

Roskildefestivalen er Nord-Europas største kultur- og musikkfestival og har eksistert siden 1971. Festivalen skapes av frivillige ildsjeler og er 100% non-profit. Alt overskudd fra festivalen doneres til kulturelle og veldedige formål.

  • Årets festival går av stabelen 29. juni til 6. juli 2014.

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.