0

Nyt årets festivalsommer hos søta bror

hultsfred2012

Tvers over grensen finnes lange festivaltradisjoner som tiltrekker seg både store internasjonale artister og lokale talenter. Utvalget er noe for et hvert øre, og i år vil arrangørene lokke nordmenn med alt fra pop, dance og rock til jazz, opera, blues og turnerende festivaler. Nyt melodiøse toner fra First Aid Kit, del natten med danseløvene og Swedish House Mafia eller la rockefoten tromme løs i takt med tonene til Pink Floyd. Gjør deg klar for en sommer med herlige toner for enhver smak.

Knarrholmen

Musikkfestivalen Knarrholmen arrangeres på den fantastiske skjærgårdsøya med samme navn, like utenfor Gøteborg. Her finnes det egne festivalbåter som frakter deg til og fra øya tilpasset de ulike konsertene. Nytt av året er at arrangørene har leid inn to Götakanalbåter, hvor artistene innkvarteres på den ene av båtene. På den andre kanalbåten, gamle ærverdige M/S Juno, kan musikkfansen booke sin egen lugar. Blant artistene som vil gjeste øya denne våren er Carbon Based Lifeforms, Solar Fields, Erol Alkan, El Perro Del Mar, Holograms og Jens Lekman.

15 år med Peace & Love – og det var det.

SISTE: Festivalen har begjært seg selv konkurs og avlyser sommerens festivaler. Les mer her: peaceandlove.se

Peace & Love har i sommer 15 årsjubileum. Så populær er festivalen at New York Times nylig har kåret den til en av sine topp 23 opplevelser verden rundt. Ikke bare er det en arena for musikk, men 5 dager til ende er det fokus på budskap om mangfold, fellesskap og forståelse. Dette har vært med på å øke festivalens popularitet, både blant publikum og verdenskjente artister. Under festivalen pulserer Borlänge av besøkende, kjente artister, poeter, debattører, forfattere, politikere og kunstnere. Noen av artistene som gjester Peace & Love 2013 er Depeche Mode, The Script, First Aid Kit, Håkan Hellström, Maskinen, Pet Shop Boys og Queens of the Stone Age.

 Way Out West

Way Out West er ikonisk når det kommer til musikkfestivaler, og spesielt godt kjent for sin fingerspissfølelse hva gjelder utvelgelse av artister. Hvert år samles over 25 000 besøkende i Slottskogen park, midt i Gøteborg sentrum. Way Out West ble i 2012 listet opp på The Independent som en av de ti mest interessante musikkfestivalene i Europa. Samtidig tok det verdensledende musikkmagasinet Pitchfork festivalen med i sin topp 20 liste over festivaler både i USA og Europa. Blant de foreløpig bekreftede artistene er Solange, Goat og The Knife.

Storsjöyran

Storsjöyran er en av Sveriges største by- og musikkfestivaler, med om lag 50.000 besøkende hvert år. Festivalen innledes tradisjonen tro med en ukes stemningsforsterkende fest nede ved havneområdet, også kalt Yranveckan. Totalt besøker nesten 200 000 mennesker Østersund, som er fylt med mat, musikk, mennesker og feststemning, i løpet av disse 10 dagene. Årets første artistslipp avslører at blant annet Bad Religion, In Flames, Ulf Lundell, First Aid Kit og populære Mando Diao tar turen til verdenscup-arrangøren for å underholde.

  • Yranveckan: 19. – 28. juli
  • Storsjöyran: 26. – 27. juli
  • Østersund, 19. – 29. juli
  • For mer informasjon: www.storsjoyran.se

Putte i Parken

Putte i Parken er en byfestival som arrangeres midt i grønne Mariebergsskogen, med umiddelbar nærhet til det urbane bylivet i Karlstad. Festivalen har siden 2008 satt naturskjønne Värmland på kartet som et festivalmekka å regne med. I år er det store navn som blant annet Håkan Hellström, som er aktuell med nytt album, elektronika-ikonet La Roux, Oskar Linnros og Hästpojken, samt Maskinen som skal skape den gode stemningen Putte i Parken har blitt kjent for.

putteiparken

Hultsfredsfestivalen

Hultsfredsfestivalen har flyttet! Sveriges pop- og rocksignaturfestival flytter i år til Stockholm og STOXA i Sigtuna. 1986 var året den så livets lys i Kalmar, og etter mange vellykkede festivalår ønsker arrangørene å ta opplevelsen til et nytt nivå denne sommeren. Over 60 artister skal bidra til dette, blant dem Arctic Monkey, Imagine Dragons, Phoenix, Knife Party, Band of Horses og mange flere. Dette blir en musikalsk reise du ikke vil gå glipp av.

Trästockfestivalen

Trästockfestivalen er den største gratisfestivalen i Sverige, og de lommebokvennlige dagene tiltrekker seg et bredt publikum og artister. Gjennom tre dager serveres besøkende levende musikk, forestillinger, lokalprodusert mat og andre herligheter i naturskjønne Nordanå i Skellefteå, nord i Sverige – omtrent fem timer med bil fra den norske grensen. Rundt 100 lokale og internasjonale artister har tidligere år spredd god stemning. Årets Trästockfestival kan lokke med artister som Chords, Helt Off, Rolf Wikström samt Systraskap og Beatrice Eli.

trestock2012_TSOOL

Kulturkalaset

Roger Waters opera, Ça Ira, sammen med Gøteborgs symfoniorkester innleder årets utgave av Kulturkalaset. Festivalen utspiller seg i Gøteborg og omegn, og er en årlig byfestival med om lag 1000 programpunkter, noe for enhver smak. Det beste av alt er at den er gratis. Roger Waters, den legendariske frontfiguren i Pink Floyd på 70-tallet, plasserer to musikalske fotavtrykk i Gøteborg i august. Det første er hans operaoppsetning og 17. august vil han dessuten fremføre Pink Floyds slager ”The Wall” på Ullevi. Festivalen er også en fest for barna – i Trädgårdsföreningen vil det være aktiviteter og forestillinger for de yngre gjestene.

kulturkalaset_2012

Arvika Hamnfest

Arvika kan med stolthet presentere Värmlands herligste musikkfestival i Sveriges innerste havn. Arvika Hamnfest består av tre dager med musikk, dans, mat og fest og er velegnet for hele familien, store som små. I år er First Aid Kit, duoen som har tatt verden med storm med sine nydelige stemmer og vakre melodier, en av flere populære band som skal gjeste scenen. Andre store navn er Petra Marklund og Stiftelsen.

Vattnäs Konsertlåve

Vattnäs Konsertlåve er Dalarnas eneste konserthus og ligger bare 10 minutter fra Mora sentrum, et steinkast fra den vakre Orsasjøen. Det lille konserthuset rommer 300 personer, har en fantastisk akustikk og drives av Pers Anna Larsson og Göran Eliasson – begge svært talentfulle operasangere. For andre året på rad satser de på en Sangfest. Sangfesten 2013 innledes med en ”operapiknik” på engen utenfor konserthuset, før du tas med videre på noen fantastiske musikkopplevelser over de påfølgende 15 dagene.

Stadsfesten i Skellefteå

Stadsfesten i Skellefteå er en av Norrlands største sommerarrangementer og tiltrekker seg hvert år mellom 90 000 -100 000 besøkende i løpet av festivalens fem dager. I begynnelsen av juli fylles Skellefteå sentrum med musikk, show, tivoli og mat fra hele verden. De lyse sommernettene er et bevist på at Skellefteå er en by som aldri sover. Populære headlinere på programmet er Håkan Hellström, Loreen, Petter samt Rebecca og Fiona.

Summerburst

Summerburst gikk av stabelen for første gang i 2011 og har i løpet av kort tid markert seg på festivalhimmelen. Summerburst er dedikert til elektronika og tiltrekker seg festivaldeltakere fra fjern og nær. Gjennom en hel dag syder Stockholm Stadion til tonene av stjerne-DJer som David Guetta, Avicii, Eric Prydz, Sebjak, Adrian Lux ogJohn Dahlbäck. Summerburst holder koken også i 2013, og arrangørene er ivrige etter å ta festivaldeltakere med storm ved den klassiske utendørsarenaen, Stockholm Stadion. Blant årets artister er Steve Angelo og Sebastian Ingrosso fra Swedish House Mafia, Steve Aoki, Alesso, Otto Knows, Albin Myers og Hardwell. Dermed er det duket for høy partyfaktor og rykking i dansefoten.

summerburst_2012

Åmåls Blues Fest
Åmåls Blues Fest er en fire dager lang internasjonal bluesfestival som så dagslys for første gang i 1992. Her kan du nyte kjente og ukjente blåtoner fra frokost til sen kveld.
På dagtid kan man dra på gratiskonserter, men når skumringen siver på er det duket for større konserter hvor du må ha sikret deg billetter. Andre alternativer er Blues Cruise, -marked og en laid-back bluesy atmosfære. Festivalen avsluttes med en gospelkonsert på søndag, som tar deg til statene med sine stemningsfylte og blide toner.

(Kilde: VisitSweden.com)

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.