5

Frivillig på festival 2013?

Det er de frivillige arbeiderne som holder motoren i gang på de aller fleste festivaler. Det er også en flott måte å få musikkopplevelser, nye venner og gode erfaringer på. Så da er det bare å begynne å søke:

 

MaiJazz, 06.-11. mai 2013, Stavanger
Vil du være «jazzistent» på årets utgave av MaiJazz? Du får herlige konserter, erfaringer, gode venner og en rekke snasne goder. Her er søknadsskjema:
Jazzistenter

Nattjazz i Bergen, 22.mai-01. juni 2013:
Som Jazzjobber for Nattjazz får du frikort til hele festivalen + et par ekstra goder (!). I tillegg arrangeres det egne fester for jazzjobbere, som sikkert er verdt å få med seg.
Søknadsskjema her.

Norwegian Wood, 13.-16. juni 2013:
Oslos Norwegian Wood innleder for mange den store festivalsesongen. I år med store navn som Nick Cave, My Bloody Valentine, Keane, Manic Street Preachers og Rod Steward. Vil du være frivillig?
Søknadsskjema her.

Bergenfest, 12.-15. juni 2013.
En festival med vanvittig mange spennende artister er rett rundt hjørnet – så her må du raske på hvis du vil være frivillig.
– Gå hit!

Ekstremsportveko, 23. -30. juni 2013:
Her får du mye for pengene, en uke stappet med musikk og sport, og en hel haug med aktiviteter og kjekke mennesker å omgi seg med. Vil du være frivillig, så går du hit:
Søknadsskjema her.

Hovefestivalen 02.-05. juni 2013:
«Skandalefestivalen» som folk har blitt glade i. Men booking har pleid å være deres sterke side. I år kan du blant annet få med deg Kings Of Leon, Volbeat, Phoenix og Bullett for My Valentine.
Søknadsskjema her.

Sommerøya Elektronika Festival (Avlyst i 2012):
En deilig tredagers festval som arrangeres på Langøyene rett utenfor Oslos bykjerne. Det er muligheter for lange romantiske sommernetter stappet med glede. Arbeidstiden er 2×7 timer – og de som er tidlig ute kan bestemme hva de vil jobbe med.
Kontaktinformasjon her.

Hultsfred 13.-15. juni 2013:
I år arrangeres festivalen i Stockholm. Er du sugen på en opplevelse hos söta bror er det bare å sjekke siden fortløpende. Som takk for hjelpen kommer du gratis inn på festivalen de dagene du ikke jobber, du får mat og drikke og tilgang til egen backstage. OG du må være fylt 18 år.
Søknadskjema her.

Roskilde, 29. juni-07. juli 2013:
På Skandinavias største festival jobber det så mange som ca 32.000 frivillige, som enten arbeider i festivalbodene, bygger scener, passer på folk, telt og biler eller annet. De fleste frivillige kommer fra områdets kultur- og idrettsforeninger. Men det er fullt mulig å prøve seg. Her jobber man og nyter 50/50.
Er det ledige jobber legges de ut på denne siden.

Trænafestivalen, 11.-13. juli 2013
En svært populær, sjarmerende og annerledes festival langt uti havgapet. Billettene for 2013 er allerede utsolgt, men kanskje du kan være frivillig?
Sjekk her.

Molde Jazzfestival, 15.-20. juli 2013:
Moldejazzen startet allerede i 1961, og er en av de som holder stand år etter år, med glimrende internasjonale artister og et spennende utvalg norske – midt i rosene by. Her kan du være funksjonær.
– Les mer her.

Buktafestivalen 18.-20.juli 2013:
Den praktiske gjennomføringen av Buktafestivalen er som med mange andre festivaler basert på timer med dugnadsinnsats. I de foregående år har rundt 500 frivillige vært involvert i arrangementet. Du må være fylt 18 år for å søke, og til gjengjeld får du en rekke snasne goder.
Søknadsskjema her.

Stavernfestivalen, 11.-13. juli 2013
Sommerparadiset Stavern byr på en festival av stort kaliber midt i sommerrushet. Her kan du også være frivillig. Sting, Morten Abel, Lissie og Big Bang er blant artistene for året:
– Sjekk her.

Slottsfjell, 18.-20 juli 2013:
Nå har festivalen lagt ut søknadskjema for frivillige. Festivalen har alltid et herlig program som gleder en festivalist’ hjerte. I år er det så langt sluppet fantastiske band som Biff Clyro, Karpe Diem, Susanne Sundfør, Kendrick Lamar, Bad Religion og masse masse mere.  Du får gratis campingplass, tilgang til alle konserter på festivalen, frivilligfest og tilbud om konserter utenom Slottsfjell.
Gå hit!

Olavsfestdagene, 28. juli-03. august 2013:
Olavsfestdagene viderefører en tradisjon som i nyere tid startet opp i 1962 gjennom etableringen av det som den gang het Olavsdagene. Det er et tett program i Nidarosdomen i disse dagene og pilegrimer fra fjern og nær velger å oppsøke et av Nord-Europas få internasjonale pilegrimsmål. Du kan bli en del av den frivillige gruppen.
Gå hit

Oslo Jazz Festival, 12,-17. august 2013:
Et eldorado for den jazzinteresserte, her myldrer det av spennende artister og herlige grensesprengninger. Vil du nyte, jobbe og få god erfaring?
Gå hit.

Øyafestivalen 06.-10. august 2013:
I fjor bidro rundt 2000 frivillige til å realisere Øyafestivalen. Vær raskt ute med å melde deg på, så er muligheten større for at du får nettopp den jobben du ønsker deg.
Søknadskjema her.

Phonofestivalen i Bergen, 12.-14. september 2013
Midt i byen – i det akademiske kvarter – får du en festival som alltid stiller med god booking, på tampen av sommeren – før mørketiden tar oss. Vil du være frivillig?
Sjekk her.

Vet du om flere festivaler det er interessant å være frivillig på? Legg inn i kommentarfeltet under!

Red.anm: Saken ble først publisert 15. mars 2010 – og har fått stadig påfyll i årene etter- 2013

Kommentarer (5)

Trackback URL | Kommentar-RSS

 1. Plass til Oslo Jazzfestival i Frivillig på festival 2009?

  Oslo Jazzfestival 10. – 15. august 2009

  Oslois eldste musikkfestival. Ca. 70 konserter på rundt 18 sentrumsnære scener inkludert 25 gratisarrangementer på Egertorget, i Spikersuppa og ved Blå. Over 200 frivillige bidrar hvert år.

  Link til søknadfsskjema: http://www.oslojazz.no/frivilligregistrering.php

  Link til mer info: http://www.oslojazz.no/maaking.php

 2. Festspillene i Nord-Norge i perioden 20.06 -27.06 -2009 har en stab på rundt 100 frivillige. Festspillene er nord -norges eldste festival og har eksistert siden 1964.

  Festivalen dekker stortsett alle sjangere og har ca 140 arrangementer i løpet av en uke. Som frivillig får du t-skjorter, bag/sekk, mat og overnatting om du er tilreisende.

  Lyst til å være frivillig i en festival med et spennende program, midnattsol og en legendarisk frivillgfest så sjekk ut: http://www.festspill.no

 3. Drammen Elvefestival søker frivillige. 21.-22 august 2009

  Det trengs mange frivillige til å lage og gjennomføre en festival. Derfor er den avhengige av deg, en frivillig, en ildsjel som vil være med og bidra til å skape tidenes beste festival!
  Drammen Elvefestival er mulig å gjennomføre takket være hjelp fra alle de frivillige. Hver og en bidrar til at festivalen hvert eneste år når nye høyder.
  Som frivillig tilbys du diverse goder og en opplevelse helt utenom det vanlig!

  Det arrangeres en rekke konserter inne og ute på forskjellige scener og serveringssteder rundt om i sentrum. Samtidig tas elven og elvebreddene i bruk til spektakulære og varierte vann-aktiviteter.
  På Gamle Kirkeplass finner man konsertarenaen, og årets program inneholder:
  Jonas Fjeld & Chatham County Line – Bobby Kimball & Chris Thompson – Lind, Nilsen, Fuentes, Holm – Bo Kaspers Orkester – The Waterboys – Travis – The Hives – Timbuktu

  Link: http://www.drammen-elvefestival.no/frivillige

 4. Heine sier:

  Hei! Vi trenger noen frivillige til helga på Palmesus i Kristiansand! Send mail til frivillig@palmesusweb.no eller ring 92809180 hvis du er interessert:)

  Hilsen oss i Palmesus

 5. MIA sier:

  KAN EN ELLER ANNEN INVITERE ULRIK MUNTHER?

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.