0

Violet Road – på nye veger

Violet Road åpnet lørdagskvelden på Bukta 2012. Klokken 18 en kald og bare litt regnete julikveld. Og du all styrendes tid! Noe har skjedd med bandet.

Buktafestivalen 2012 – tekst: Elisabeth C. K. Reitan/Foto: Robin Rist Kildal

Gutta spiller ikke lengre bare sjarmerende, nå spiller de faktisk neget bra. Faktisk flere hakk opp fra bare noen måneder tilbake. Her har de fått øvd og spilt mange konserter siden sist. Det merkes.

Bob Hund, bass og bobler

Når Violet Road presenterer seg kommer disse ordene. Det er ‘Bass-soloen’ som de så gjerne vil ha med, og ja, publikum tar imot. Dernest er det om turen med Bob Hund fra Gardermoen til fantastiske Vinjerrock i Jotunheimen tidligere i sommer. Så er det selvsagt såpeboblene som etter hvert sprutes ut på og fra scenen.

Vi hørte dem også på Døgnvill i mars, da de ble introdusert som det heteste bandet i nord for tiden. Det kan være noe i det.

De har spilt for fulle hus i den nordlige landsdelen og nå har de også beveget seg sørover. I april spilte de på noe så eksotisk som Euopean seafodd Exposition in Brussel.

Brødre

Violet Road består av fire brødre og en musikkbror til. Sannsynligvis har du hørt dem: Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg og Kjetil Holmstad-Solberg.

Brødrene Rundberg er fra vakre Kåfjord som årlig er vertsskap for Riddu Riđđu og grenser mot Finland i øst. Den femte karen, Kjetil Holmstad-Solberg, er fra Den Blå Byen Sortland, som vi mange forbinder med Sivert Høyem.

– Og du kan neste høre det i musikken. Både den finske melankolien og Madrugada/Høyems voldsomhet. Men, du hører også at her er det mere lek og liv enn tungsinn som formidles. På MySpace karakteriserer de musikken sin som pop med progressiv tvist  og musikken beskrives som melankolsk men ikke dyster.

I 2010 kom «Crazy as can be» og i 2011 kom platen «Violet Road» med blant annet singelen «Can you hear the morning singing». Se her!  I juni kom de med ett singelslipp fra sin nyeste plate.

Vi hadde en hyggelig prat med mamma-og pappa Hognestad i en selvlaget pause utenfor matbodene lørdagskvelden på Bukta.

De så ut til å trives på festivalen –med alle barna på scenen; datteren sammen med Mara & The Inner Strangeness på fredag og guttene med Violet Road lørdag.

Turneliste:

  • 19.+7.12 Vinjerock, Jotunheimen
  • 21.07.12 Buktafestivalen, Tromsø
  • 29.07.12 Sørøyrocken, Sørøya
  • 03.08.12 Frøyafestivalen, Teltscenen. Frøya
  • 04.08.12 Frøyafestivalen, Hovedscenen og øyhopping, Frøya
  • 10.08.12 Varangerfestivalen, Vadsø

Fra scene til scene

Siden 2007 har de fem musikerne i Violet Road vært ‘en av mange» som arbeider med festivalen Døgnvill. Karene takket Bukta for festivalen og for at de får spille. Det er kanskje litt godt også å bare stå på scenen denne gangen.

Kommentarer (0)

Trackback-URL | Kommentar-RSS

Legg igjen en kommentar
Om du vil ha bilde ved kommentaren din, skaff deg en Gravatar.